Každý rok se něco překrásného končí. Každý rok se něco překrásného začíná. Dovolte nám parafrázi našeho oblíbeného básníka Jaroslava Seiferta. Koncem roku nás v SIDI Media vždycky navštíví nostalgie a chuť bilancovat. Rok 2020 byl v mnoha ohledech náročný. I tak se povedl, a za to děkujeme.

Psali jsme texty, pili jsme kafe

Kdo nás znáte, víte, že u nás v obsahovém ateliéru SIDI Media voní kafe, na stěnách visí fotky spisovatelů a pod stolem leží pes Daník, který vydrží celé dopoledne spát, zatímco my píšeme texty.

Jsme vděční, že jsme i letos – ve velmi turbulentním roce – dostali od našich skvělých klientů důvěru vytvářet jejich texty. Moc si toho vážíme.

Napsali jsme asi 4 160 normostran textu, zvládli 156 rozhovorů, vytvořili 780 článků a otextovali 55 webů. U toho jsme vypili kolem 1 185 šálků kávy a jen pár hrnků čaje.

Měli jsme čas na love projekty

Vedle průmyslových témat a textů pro strojírenské podniky, které píšeme moc rádi, jsme si udělali čas i na naši tvorbu a na práci pro love projekty. Jana tak třeba připravovala blogové příspěvky pro plzeňský hotel Continental, o němž napsala loni román, nebo pomáhala s obsahem projektu Malovalo.cz.

Jak koronavirus zpomalil svět, bylo víc času na procházky v lese a prostor k zamýšlení. Vlastně trochu bokem Jana vytvořila mini básnickou sbírku Sparkles of Dust, kterou věnovala svému nejoblíbenějšímu vojákovi. Který to je, nikdy neprozradila. Sbírka se jako e-book prodává na Amazonu. V září pak vydala v nakladatelství wo-men literární dokument Děvčata první republiky, na kterém pracovala s uznávanou fotografkou Ditou Pepe. O měsíc později Janě vyšel třetí román Alžběta a Nina v nakladatelství Motto.

Mezi autorky, které můžou v ruce držet svoji tištěnou prvotinu, se v říjnu přidala i vrchní korektorka SIDI Media Martina Heš Hudečková. Její novela Tvůrčí restart: Lázně pro spisovatele v krizi teď od čtenářů sklízí jednu pochvalu za druhou.

Nový web a workshop na obzoru

Na workshop, který Jana uspořádala společně s Klárou loni, se letos kvůli situaci nedostalo, ale věříme, že se na něm potkáme v roce 2021 – hlásit se můžete už teď!

Energii jsme soustředili na předělání webovek. Ty původní byly zastaralé a nepřehledné. Proto jsme chtěli něco nového, jednoduchého a minimalistického.

Co bude v roce 2021?

Občas od přátel dostaneme otázku, jak se teď malé obsahové agentuře, jako je SIDI Media, daří, a jestli se ekonomická recese dotkla i nás. Dotkla. V létě jsme přišli hned o dva dlouhodobé klienty. Ale na podzim jsme se domluvili s novými a další spolupráce se rýsuje příští rok. Těšíme se na to.

Tak nám držte palce.

Hezké Vánoce!

A hlavně – zůstaňte zdraví, abyste mohli dělat, co vás baví!

Vrtá vám v hlavě, jak přesně zní Seifertova báseň, na kterou jsme odkázali v úvodu? Tady je místo tradičního PFka.

Píseň (Poštovní holub)

Bílým šátkem mává,
kdo se loučí,
každého dne se něco končí,
něco překrásného se končí.

Poštovní holub křídly o vzduch bije,
vraceje se domů,
s nadějí i bez naděje
věčně se vracíme domů.

Setři si slzy
a usměj se uplakanýma očima,
každého dne se něco počíná,
něco překrásného se počíná.