Většinou jako živnostník začínáte podnikat s jednou činností. Třeba se psaním článků, tvorbou webů, opravou zámků nebo stříháním vlasů. Když máte oči otevřené a podnikatelského ducha, za pár měsíců možná přidáte dalších pár aktivit. Kombinace úspěšnému podnikání určitě svědčí. A může vyvažovat výkyvy v příjmech.

Nejlepší jsou příklady. Tak nebudeme chodit okolo horké kaše a nabereme si hned pořádnou lžíci inspirace. Nedávno jsem seděla s jednou skvělou trenérkou. Zatím si cvičením s klienty přivydělává, ale v zaměstnání už podala výpověď a od ledna tréninky rozjede naostro. Což je skvěle načasované, pokud uvážíme, že leden je měsícem předsevzetí a spoustu lidí bude hubnout po Vánocích. Navíc má (tahle trenérka) v sobě spoustu pozitivní energie, vše si pořádně spočítala a už teď má za sebou zástup spokojených klientek. Věřím, že jí to vyjde a přidá se k dalším spokojeným živnostníkům.

Tak jsme spolu nedávno v podvečer seděly, popíjely čaj a povídaly si. No jo, ono to všechno vlastně vůbec nemusí být jen o cvičení, že? K tomu hromadnému samozřejmě přidává individuální hodiny aza klienty dojíždí i domů. Oslovit může také firmy (například v Praze už je běžné, že podniky platí zaměstnancům v rámci benefitů osobní trenéry). Protože se chystá i na kurz výživového poradenství, brzy přibudou jídelníčky. Co dál se dá ještě zkombinovat se cvičením? Třeba prodej fitness oblečení nebo doplňků stravy.

A podobné je to i s dalšími obory. Když se vrátím k sobě, také kombinuju. Energetické poradenství spojuju se psaním článků (nejen z oblasti energetiky). Baví mě to. Každá činnost je jiná. Dohromady mi vytváří pestrou mozaiku. A když se podívám na příklady z úvodu, tak třeba tvorbu webů určitě můžete zkombinovat s tím, že vybudujete své vlastní internetové projekty. Kadeřnice může zase začít prodávat vlasové přípravky a doplňky.